Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-03@06:09:23 GMT

مکان؛ پل خودکشی!

تاریخ انتشار: ۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۸۷۱۴۶۱

مکان؛ پل خودکشی!

در کنار تمامی پلهایی که برای تبریز ساخته شده، یکی از پلها هر چند وقت یک بار نه به واسطه ساخت بلکه به دلیل یک معضل هولناک اجتماعی خبر ساز می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تبریزبیدار، پل از جمله اختراعات بشر است که در جهت تسهیل رفت و آمد میان دو نقطه  که رودخانه ای میان آنها حائل گشته بود، به کار گرفته شد و اهمیت آن تا جایی است این سازه عمرانی ساخته دست بشر در پیروزی ها و شکست های یک ملت نقش تعیین کننده داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدای از این پل ها در طول تاریخ به عنوان یک سازه عمرانی قابل توجه همواره مورد توجه حکومت ها بوده است تا جایی که امروزه در ایران کهن و دیگر نقاط تاریخی جهان، پلها را به عنوان یکی از آثار شاخص تاریخی معرفی می کنند. در همین تبریز خودمان پل آجی چای، قاری کورپوسی و داش کورپوسی از این جمله اند. برخی از این پلها هم خاطره انگیزند همانند پل کارون، پل خواجو و سی و سه پل اصفهان و پل عشاق پاریس. 

 

با پیشرفت جوامع و شهرها استفاده از پل به عنوان یک سازه در مناطق شهری در کاهش ترافیک و یا سهولت عبور و مرور شهروندان از خیابان های شلوغ در دستور کار قرار گرفت. بر همین است که برخی نقاط شهرها به واسطه زیبایی و عظمت پلها در میان مردم مشهور گشته است، امروزه در تهران منطقه سید خندان را پیش از سبقه تاریخی اش به واسطه پل عظیمی که در این نقطه احداث شده میشناسند.

 

در تبریز هم به واسطه تجربه ناموفق ساخت زیر گذرها در دهه ۷۰ به دلیل آبگرفتگی حاصل از بارشهای باران و برف، ساخت پلهای شهری بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. هر چند کیفیت ساخت برخی آنها چنان است رانندگان برای سالم ماندن خودرو خود باید چنان سرعت ماشین را کاهش دهد که انگار اگر پلی نبود صرفه زمانی رفت و آمد ها خیلی به صرفه تر از این بود.

 

در کنار تمامی پلهایی که برای تبریز ساخته شده، یکی از پلها هر چند وقت یک بار نه به واسطه ساخت بلکه به دلیل یک معضل هولناک اجتماعی خبر ساز می شود. پل شهدای دانشجو یا رو گذر مشرف به برج بلور و فلکه دانشگاه یکی از آن مکان هایی است که هر از چند گاهی خبر خودکشی جوانی از تبریز تیتر رسانه ها و شبکه های اجتماعی در تبریز می شود. هر چند با تلاش ماموران بهزیستی و چند شهروند وظیفه شناس مثل روحانی جوان تبریزی، تمامی این خودکشی ها در این مکان ناموفق بوده و از بروز اتفاقی تلخ در این مکان جلوگیری شده اما گویا خبررسانی های جنجالی باعث شده این مکان خواه نا خواه به عنوان پل خودکشی معرفی شود. 

 

نخستین بار در ۲۳ مرداد سال ۹۵ دختر جوانی که گفته شد به دلیل مشکلات روحی ناشی از مرگ مادر به بالای این پل تازه ساخت رفت اما با تلاش ماموران آتش نشانی از خودکشی منصرف شد و به پایین پل منتقل شد.

 

در ۱۱ خرداد ماه سالجاری بازهم دختر جوانی در این مکان اقدام به خودکشی کرد که تلاشهای روحانی تبریزی؛حجت الاسلام اسدالهی مانع از بروز فاجعه شد دختر جوان برای مشاوره در اختیار عوامل بهزیستی قرار گرفت.

 

اما در آخرین نمونه روز گذشته پسر جوانی خود را به قسمت بالایی این پل رساند اما با حضور ماموران اورژانس اجتماعی از اقدام خود منصرف شد. برخی رسانه ها نیز نوشتند حضور دختر جوانی در لحظات خودکشی پسر جوان را از اقدام به خودکشی منصرف کرده است!

 



آنچه گفته شد بازخوانی حوادثی بود که می توانست به فاجعه ای  تلخ منجر شود اما تلاش های انسان های دلسوز مانع این رخداد شوم شده است. با این وجود امروز روگذر مذکور در سایه بی توجهی مسئولین شهری و بزرگنمایی رسانه ها در انتشار اخبار خودکشی های ناموفق آن، به مکان مورد توجه برای خودکشی انتخاب شود!

 

انتظار می رود مسئولین امر در جهت بهسازی و رفع نواقص این مکان هر چه زودتر اقداماتی به عمل آورند تا عنوان پل خودکشی از این مکان حذف شود. 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۷۱۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ۲۵ و ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کم‌تر از میانگین جهانی و ۶.۸ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

به گزارش ستاد خبری همایش ملی پیشگیری از خودکشی، دکتر عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از این‌که با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کم‌تر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمار‌های جهانی میانگین خودکشی در دنیا ۱۱ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در ایران ۶.۸ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است.

وی با اشاره به آمار خودکشی در کشور‌های اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشور‌ها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کار‌های علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور ۱۴۰۳ است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها، خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.

تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور 

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد.

وی  با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: براین اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند.

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و ۱۴.۴ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، اما با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کم‌تر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد تا شیب این آمار را کاهش دهد، برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است.

وی خودکشی را در ۲۳ کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال ۱۴۰۰ تأکید کرد.

۳۰ نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست.

وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم، بر پیشگیری از ۵ آسیب اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به ۲۵ درصد کاهش یابد، افزود: بر این اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی ۳۰ نهاد در این زمینه مسئولند. 

معاون دادستانی کل کشور، ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.

ترکی در ادامه آمار‌های مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد.

خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری 

محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: براین اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

 وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب، اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشور‌ها چنین نیست. 

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد، براین اساس ترویج آموزش‌های پیشگیرانه در این حوزه بسیار اثرگذار است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی
  • چطور به نشانه‌ های هشدار دهنده خودکشی واکنش نشان دهیم؟
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • مکان‌یابی ۱۳ هزار هکتار زمین برای ساخت شهرک‌های نهضت ملی مسکن
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • روند افزایشی خودکشی از ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱
  • روند افزایشی خودکشی از 1388 تا 1401
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • کهگیلویه و بویراحمد از معضل خودکشی رنج می‌برد