Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبریز - «پل شهدای دانشجو» در تبریز طی دوسال اخیر شاهد نمایش هایی برای خودکشی بوده است که در نهایت با دریافت امتیاز از سوی فرد اقدام کننده پایان بندی شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – بهنام عبداللهی: از عرشه پله‌مانندش بالا می‌رود، به آسانی خوردن آب؛ به آسانی غرق شدن. سپس روی بالاترین نقطه می‌ایستد یا می‌نشیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم کم برای ماشین‌ها و آدم‌های رهگذر از فلکه دانشگاه تبریز، این صحنه تکراری شده است؛ طوری که فکر می‌کنند آدمی که بالای پل «شهدای دانشجو» ایستاده، جزوی از اعضای پل به حساب می‌آید.

از بهمن ۹۴ که تقاطع غیرهمسطح شهدای دانشجو به بهره‌برداری رسید، تا همین بهمن امسال، اوضاع همین است. بیش از ۴نفر این پل را وسیله قرار داده‌اند تا خواسته‌شان برسند. هرچند خوشبختانه هیچ‌یک از این ۴نفر به مرحله سقوط از این ارتفاع نرسیده اند؛ اما حالا این پل به عنوان «پل نمایش خودکشی» معروف شده است.

در شهرهای بزرگ و جوامع صنعتی، پل‌ها یا ساختمان‌های بسیار مرتفعی وجود دارند که افراد برای خودکشی از آن‌ها استفاده می‌کنند اما پل شهدای دانشجو تبریز از ارتفاع آنچنانی هم برخوردار نیست و فقط سهولتی که برای بالا رفتن در اختیار افراد گذاشته است، باعث شده یکی از بهترین گزینه‌ها برای تظاهر به خودکشی باشد.

«تظاهر به خودکشی»، چون هیچ‌یک از افرادی که بر روی این پل نسبت به خودکشی اقدام کرده‌اند خود را پایین نینداخته‌اند؛ بلکه منتظر مانده‌اند آدم‌ها دوربین به دست اطراف پل بایستند، نیروی انتظامی و آتش‌نشانی و اورژانس اجتماعی از راه برسند و سپس با دریافت امتیاز پایین بیایند.

حتی اخیرا خبری در فضای مجازی منتشر شد که پسر جوانی که قصد خودکشی داشت، پس از حضور دختر جوانی در صحنه از خودکشی منصرف شد و پایین آمد.

«وظیفه ما نامه‌نگاری با شهرداری منطقه یک بود»

در این زمینه مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تبریز هم که نیروهایشان در بیشتر این خودکشی‌ها در صحنه حاضر بوده‌اند، تظاهری بودن این خودکشی‌ها را تایید می‌کند.

آتش‌پاد طالب‌نژاد به خبرنگار مهر گفته است که انتشار عکس و مطالب فراوان راجع به اتفاقات «پل شهدای دانشجو» باعث شد این پل به پل خودکشی معروف شود و چون در مرکز شهر و به نوعی در مرکز توجهات قرار گرفته و گزینه مناسبی برای جوانانی است که به هر دلیلی قصد تهدید به خودکشی دارند.فردی را می‌توانیم نجات بدهیم که نجات بخواهد نه فردی را که برای از بین بردن خود اقدام می‌کنداو آتش‌نشانی را در این قضایا مسئول نمی‌داند و می‌گوید تنها کاری که از دست این سازمان برمی‌آید، در اختیار قرار دادن نیروها و تجهیزات برای نجات افراد در همه موارد است.

سازمان عمران شهرداری تبریز و معاونت فنی و عمرانی شهرداری ایمنی این پل را تایید کرده و ساخته‌اند. طالب‌نژاد گفته است که ما از همان اول ناامن بودن این پل را برای شهرداری منطقه یک تبریز نامه‌نگاری کرده‌ایم تا سریعا در جهت ایمن‌سازی آن اقدامات لازم انجام شود.

برخلاف تصور بسیاری از افراد که آتش‌نشانی در نجات از خودکشی افراد وظایفی دارد، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی تبریز گفته که ما فردی را می‌توانیم نجات بدهیم که نجات بخواهد نه فردی را که برای از بین بردن خود اقدام می‌کند.

به گفته طالب‌نژاد پهن کردن تشک نجات چیزی حدود ۱۵دقیقه طول می‌کشد و وقتی فرد نسبت به تغییر مکان خود اقدام می‌کند باز باید همین زمان صرف بستن و پهن کردن تشک در مکان دیگر صورت بگیرد، پس عملا با این روش فردی را که واقعا قصد خودکشی دارد نمی‌توان نجات داد.شهرتی که برای پل به‌وجود آمده، چیزی شبیه یک رستوران معروف است که حتی جوانانی هم که میلی به غذا ندارند هم دوست دارند که طعم غذاهای آن را تست کنند

درحالی که اکنون افکار عمومی جامعه در قضای پیش‌آمده ناامنی پل و بی‌توجهی مدیریت شهری را مقصر می‌داند، شهرداری نیز هدف این اقدامات را به‌چالش کشیدن مدیریت شهری تبریز عنوان می‌کند.

شهردار منطقه یک تبریز در گفتگویی، گفته بود که اگر ما مانع هم ایجاد کنیم فرد می‌تواند در هر مکان دیگر اقدام  به خودکشی کند مثلا فرد روی برجی در تبریز برود و تهدید به خودکشی کند!

در ماه‌های اخیر هیچ‌ برج و پل دیگری در تبریز به اندازه پل شهدای دانشجو خبرساز نبوده است. بنظر می‌رسد شهرتی که با عنوان پل خودکشی برای این پل به‌وجود آمده، چیزی شبیه یک رستوران معروف است که حتی جوانانی هم که میلی به غذا ندارند، دوست دارند طعم غذاهای آن رستوران را تست کنند.

جلیل یاری، یک شهروند تبریزی فعال در فضای مجازی، چند راه‌کار برای جلوگیری از اقدام به‌خودکشی شهروندان در پل شهدای دانشجو ارائه کرده است.

او علاوه بر اینکه نصب موانع برای از بین بردن سهولت بالارفتن از پل را ضروری دانسته، یک پیشنهاد جالب هم داده است: «پل به نام «پل زندگی» و یا «پل امید» نامگذاری شود تا تداعی‌گر حیات و سرزندگی باشد.»

استفاده از رنگ‌های شاد، عنوان یکی دیگر از پیشنهادهای آقای یاری است: «بهتر است از رنگ‌های نشاط‌بخش  (صورتی، آبی آسمانی، فیروزه‌ای و سبز ) و طرح‌های زیبا و طبیعی و نقوش اسلیمی بر روی سازه‌های پل استفاده شود.»

در معرض دید قرار دادن شماره اورژانس اجتماعی و یک دستگاه تلفن همگانی برای تماس با مشاور، از جمله پیشنهادهای این شهروند برای جلوگیری از خودکشی‌های مکرر بر روی پل شهدای دانشجو تبریز است.

مردم در اثر فشار اقتصادی، خودکشی هم می‌کنند

گستردگی خبرهای مربوط به این پل، چهره‌های شهر را هم به نگرانی واداشته است. روح‌الله دهقان‌نژاد مجری صدا و سیما و مسئول بسیج رسانه آذربایجان شرقی طی یک پست اینستاگرامی نسبت به اتفاقات پل شهدای دانشجو واکنش نشان داده بود.

او شهرداری تبریز را مخاطب خود قرار داده و با لحنی کنایه‌آمیز گفته بود از وقتی شهرداری صندوق‌های کمیته امداد را جمع‌آوری کرده، حدود ۱۰۰میلیون تومان از محل کمک‌های مردمی این ارگان کم شده است؛ پس باید انتظار داشت مردم بی بضاعت بر اثر فشارهای اقتصادی دست به خودکشی هم بزنند.

هدف از ایجاد و احداث این پل، کاهش ترافیک عنوان شده بود. حالا نمایش‌هایی که بر روی پل به صحنه می‌روند، نه‌تنها در محدوده پل منصور تا ابتدای بلوار استاد شهریار، بلکه در اذهان و افکاری عمومی جامعه هم ترافیکی به مراتب سنگین‌تر به‌وجود می‌آورند.

چه آماری از این خودکشی‌ها خواهد توانست مدیران شهری را نسبت به ایمن‌سازی مکان‌های مشابه ترغیب کند و اصلا شهرداری برای حل این معضل چقدر کافی خواهد بود؟ آیا ایمن‌سازی پل شهدای دانشجو می‌تواند جوانانی را که درباره این گونه موضوعات فکر کرده، بازدارد؟

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۳۸۴۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «دوازده سی‌وشش» به نویسندگی و کارگردانی امید دانشوران و تهیه‌کنندگی کوروش شاهونه کاری از کمپانی تئاتر جوانان است که از 25 اردیبهشت 1403، ساعت 18:15 در سالن سایه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود. 

زهره محمدی، امیر نصیری و امید دانشوران به‌عنوان بازیگر در این نمایش به ایفای نقش می‌پردازند. آیدا عارفی، محمدرضا فدایی، مهسان یحیی پور نیز بازیگران سیاه‌پوش این نمایش هستند.

نمایش «دوازده سی‌وشش» سال گذشته در جشنواره «هم آغاز» تئاتر شهر شرکت کرده بود و توانست جایزه دوم کارگردانی و سوم طراحی صحنه را از آن خود کند.

داستان این نمایش درباره لکه سیاهی است که در سازمان سفید کننده پیدا می‌شود و …

امید دانشوران (طراح صحنه و لباس)، شیدا آذرپور (طراح  صدا)، لعیا شمس‌الدینی (نور)، امید دانشوران (طراح گرافیک)، سعید راسخی پور (ساخت آنونس)، آیدا عارفی (دستیار کارگردان)، هومن مظهری (مجری طرح)، علیرضا ربانی زاده (برنامه‌ریز)، مجتبی راوش (مشاور کارگردان)، سعید راسخی پور (مدیر تبلیغات)، مهسان یحیی پور (مدیریت صحنه)، سعید مشی، امیر عباسی، ساسان سبک‌روح (دستیار صحنه)، حمید تن، محمد غفاری (عوامل فنی)، محمدرضا فدایی، لعیا شمس‌الدینی، آیدا عارفی (گروه صحنه) و علی کیهانی (روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای) دیگر عوامل این اثر نمایشی هستند.

علاقه‌مندان برای تهیه بلیت این اثر نمایشی می‌توانند به سایت ایران کنسرت و گیشه تئاتر مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • تماشای «العهد الأبدی» در کارون
  • نمایش راز خوشه‌ی پروین در تبریز به روی صحنه‌ می‌رود
  • «عشق به دیکتاتور‌ها کمکی نمی‌کند» روی صحنه رفت/ تئاتر نیازمند حمایت
  • از فردریک تا بازگشت به خان نخست
  • «اسب قاتلین» ۲ اجرایی شد
  • نمایش «اسب قاتلین» دو اجرایی شد
  • اضافه‌شدن ۶ نمایش به جشنواره تئاتر رضوی برای اجرا در دهه کرامت
  • شش نمایش همراه جشنواره تئاتر رضوی شدند