Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@14:04:47 GMT

حکایت خبرسازترین پل تبریز

تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۴۰۹۰۰۴

حکایت خبرسازترین پل تبریز

تصمیم خود را گرفته بود بالاخره از روی نرده‌های باریک پل، خودش را به بلندترین نقطه آن می‌رساند، رسیدن به این نقطه آن چنان هم کار سختی نبود، با پریشانی از روی پل اطرافش را نگاه می‌کند، جمعیت اطراف پل با اشاره دست، او را به یکدیگر نشان می‌دهند، ماموران امداد رسانی بلافاصله خود را به محل رسانده به صورت سریع اقدامات لازم را برای منصرف کردن مرد جوان از خودکشی انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  مرد جوان در دو راهی قرار گرفته گویی هنوز در پایین انداختن خود مردد است با نگاه‌های مضطرب با یادآوری غم و اندوهش، زندگی برایش بی‌مفهوم می‌شود با صدای معترضانه به سوی ماموران امداد رسانی فریاد می زند: "خسته شدم خسته شدم" راحتم بگذارید.

ماموران امدادرسانی کاربلدند، چرا که اولین بار نیست که می‌خواهند فردی را از خودکشی روی همین پل منصرف کنند، بالاخره با اقدامات مشاوره‌ای خود، مرد جوان را از خودکشی منصرف می‌کنند و این چنین برای چهارمین بار اقدام به خودکشی فردی از روی پل دانشجوی شهدا ناموفق می ماند .  

به گزارش ایسنا،  اخیرا با اقدام به خودکشی افرادی، پل شهدای دانشجوی تبریز به مکانی جنجالی و خبرساز تبدیل شده و خوشبختانه هردفعه نیز این خودکشی‌ها ناموفق بوده است، ولی چرا افراد این پل را به عنوان مکانی برای خودکشی انتخاب می‌کنند؟ آیا دسترسی آسان به بالای آن افراد را ترغیب می‌کند یا این‌که افراد صرفا جهت خودنمایی یا اعلام اعتراض به روی آن قرار می‌گیرند؟ آیا با ایمن سازی آن می‌توان جلوی چنین اقداماتی را گرفت؟                                                                                           

برای نخستین بار23 مرداد سال 95 دختر 17 ساله‌ای به دلیل افسردگی ناشی از مرگ مادرش، روی پل اقدام به خودکشی کرد که با مداخله به موقع مشاوران اورژانس اجتماعی بهریستی و آتش نشانی از این خودکشی منصرف شد .

درخرداد ماه سال جاری نیز دختر جوانی در این مکان اقدام به خودکشی کرد که با مداخله روحانی تبریزی از خودکشی منصرف شد .  

در آخرین مورد نیز پسر جوانی به قصد خودکشی بالای پل رفت که حتی با مداخله آتش‌نشانی نیز دست از تصمیم خود برنمی‌داشت، طبق گفته برخی شاهدان سرانجام با حضور دختر جوانی در صحنه این قضیه ختم به خیر شد و مرد جوان از روی پل پایین آمد .  

این پل روگذر که در یکی از نقاط مرکزی پر ترافیک شهری احداث شده به دلیل نزدیکی با دانشگاه تبریز و به یاد شهدای دانشجوی دانشکده‌ی فنی تبریز در جریان حمله هوایی جنگنده‌های رژیم بعثی عراق در سال 56، به نام پل شهدای دانشجو نام گذاری شده است،  این روزها مکانی برای خودکشی یا خودنمایی یا اعلام صدای معترض خود به گوش مسئولان ذی ربط شده است.  

از طرفی طراحی پل به گونه ای است که افراد به راحتی می‌توانند به بالای آن دسترسی پیدا کند، علاوه بر ارتفاع کم، هیچ گونه مانعی برای جلوگیری از دسترسی افراد به آن نصب نشده است و به نظر می رسد هر فردی که دچار حالات روحی نامناسب می شود، اولین وسیله جهت خودکشی یا خودنمایی، پل فلکه ی دانشگاه به ذهنش خطور می کند البته ناگفته نماند طی خودکشی‌های نا موفق هنوزهم مسئولان اقدامی برای ایجاد مانعی روی پل روگذر انجام نداده اند، گویا منتظرند کسی خود را بکشد بعد دست به کار شده و ایمن سازی کنند . 

طبق قانون رفع مناطق حادثه ساز شهری بر عهده شهرداری‌هاست، طی مکاتبات اداره کل بهزیستی استان با شهرداری منطقه یک تبریز برای ایجاد مانع روی پل روگذر شهدای دانشجو، هنوز اقدامی در این راستا انجام نشده است .  

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی در گفت و گو با ایسنا،  یکی از مهم ترین وظایف اورژانس اجتماعی بهزیستی را بحث مداخله در بحران‌های فردی افراد جامعه عنوان کرد و گفت: تیم کارشناس و مشاوره اورژانس اجتماعی به محض اطلاع از اقدام به خودکشی افراد، به محل اعزام شده و با انجام اقدامات مشاوره ای و خدمات روانشناسی فرد را متقاعد و از خودکشی منصرف می‌کنند و به دنبال آن افرادی که از لحاظ روحی دچار مشکل روحی و افسردگی و نیاز به خدمات مشاوره ای دارند طی جلسات متعددی جهت پیشگیری از خودکشی، خدمات مشاوره ای، روانشناسی و مددکاری دریافت می کنند .  

محسن ارشدزاده با بیان این‌که هدف اکثر افراد از اقدام به خودکشی در ملا عام مانند روی پل روگذرخیابان ها، نمایشی یا تهدید است، افزود:خودکشی در ملا عام بیشتر دارای جنبه ی نمایشی است، چرا که طبق تحقیقات اکثر خودکشی‌های موفق به صورت پنهانی و دور از دید افراد انجام می گیرد تا شخصی برای نجات آن ها نتواند اقدامی انجام دهد .  

وی علل متعددی را برای خودکشی افراد عنوان کرد و گفت: اکثر علل خودکشی ها  چند فاکتوری است در برخی موارد فرد دچار مشکلات فردی، روحی و روانی یا درگیر اختلافات، مسائل و مشکلات خانوادگی می شود و در حل آن ها به بن بست رسیده و در نهایت آخرین راه حل را خودکشی انتخاب می کند .  

ارشدزاده ادامه داد: برخی از خودکشی ها نیز جنبه ی تهدید دارند یا وسیله ای برای اعلام اعتراض افراد در جامعه است، برخی از افراد با انگیزه ی ایجاد رعب و وحشت برای خانواده ی خود یا برای بیان اعتراضی دست به چنین اقدامی می‌زنند  تا  از این طریق موضوع را به صورت نمایشی مطرح کنند که در نهایت با کمک مردم و نیروهای اورژانسی، فرد نجات می یابد .  

وی با بیان این‌که طی سال جاری حدود چهار نفر روی پل شهدای دانشجوی تبریز اقدام به خودکشی کرده اند، اظهار کرد: خوشبختانه تمامی موارد با مداخله و امداد رسانی ماموران اورژانس اجتماعی، نیروی انتظامی و آتش نشانی   ناموفق ماندند .  

وی با اشاره به این‌که در سه مورد اقدام به خودکشی افراد با شهرداری منطقه یک مکاتباتی انجام داده ایم، افزود:  با توجه به این‌که ورودی پل، پله مانند است، افراد به راحتی می توانند خود را به بالاترین نقطه ی آن برسانند و این پل تبدیل به ابزاری برای خودکشی افراد شده است و طی مکاتباتی با شهرداری منطقه ی یک خواستار مسدود کردن راه های دسترسی به بالای پل بدون آسیب رسانی به زیبایی آن شده ایم.  

مدیرکل بهزیستی استان ادامه داد: ضرورت دارد از لحاظ فنی طرحی ارائه دهند که به ظاهر زیبایی پل لطمه ای وارد نکند و محل عبور و دسترسی به بالای پل نیز مسدود شود. امیدوارم با مسدود کردن  ورودی پل ابزار خودکشی در اختیارشان قرار ندهیم .  

معاون فنی و عمرانی شهرداری تبریز نیز در این خصوص در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به خودکشی‌های اخیر پل شهدای دانشجوی تبریز، اظهار کرد: نام گذاری برای پل شهدای دانشجو با عنوان پل خودکشی اقدام صحیحی نیست، معتقدم فردی که قصد خودکشی دارد نه تنها از روی پل شهدای دانشجو بلکه از مکان های دیگر نیز می تواند خودکشی کند .

محمد حسین اسحقی ادامه داد: پل شهدای دانشجوی تبریز در سال 94 در مرکز پر ترافیک شهری برای سهولت در تردد خودروها ایجاد شده است.  

وی با تاکید بر این‌که ایجاد مانع روی پل برای دسترسی افراد از لحاظ فنی اقدامی غیر ممکن است، افزود: جلوگیری از دسترسی افراد به بالای پل با نصب موانعی امکان پذیر نیست، چرا که علاوه بر ایجاد ظاهر نامناسب نمی‌تواند مانع خودکشی افراد شود، به عنوان مثال در شهر استانبول روی یکی از پل ها که خودکشی های زیادی شده دو مامور در دو طرف پل برای جلوگیری از بروز چنین روی آن مستقر شده اند که با این اقدام از خودکشی افراد جلوگیری می شود . 

معاون فنی و عمرانی شهرداری تبریز بیان کرد: معتقدم تنها راهکار برای جلوگیری از خودکشی افراد مستقر کردن دو مامور یا نگهبان روی پل توسط اداره کل بهزیستی استان است!، چرا که شهرداری نیروی اضافی برای این کار ندارد و نمی تواند در این زمینه اقدامی انجام دهد!.  

گزارش از لیلا جلیلی - خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان شرقی 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۰۹۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی

بنا به این گزارش، عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی، در 25 و 26 شهریور 1403 در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کم‌تر از میانگین جهانی و 6.8 مورد در 100 هزار نفر جمعیت است.رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از اینکه با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کم‌تر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمارهای جهانی میانگین خودکشی در دنیا 11 در 100 هزار نفر جمعیت و در ایران 6.8 در 100هزار نفر جمعیت است، با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است. وی با اشاره به آمار خودکشی در کشورهای اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشورها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کارهای علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور1403 است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه 32 سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها، خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد. وی، با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: براین اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند. خودکشی در 23 کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری استحمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و  14.4 در 100هزار نفر جمعیت است، اما با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کم‌تر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد تا شیب این آمار را کاهش دهد، برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است. وی، خودکشی را در 23 کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال 1400 تأکید کرد.30 نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست. وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم توسعه، بر پیشگیری از 5 آسیب‌ اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به 25 درصد کاهش یابد، افزود: بر این‌ اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی 30 نهاد در این زمینه مسئولند. معاون دادستانی کل کشور، ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.ترکی در ادامه آمارهای مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد. خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: براین اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشورها چنین نیست. مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی
  • چطور به نشانه‌ های هشدار دهنده خودکشی واکنش نشان دهیم؟
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است
  • حکایت تسنیم از دانش‌آموزانی که رنج علم دارند + فیلم
  • تاکید جانشین فراجا بر بازرسی همیشگی از ۷ شاخص در انتظامی کشور
  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • روند افزایشی خودکشی از ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱
  • روند افزایشی خودکشی از 1388 تا 1401
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • برنامه اقدام مشترک برای رونق باغ‌موزه دفاع مقدس تبریز تدوین شود